Vandopløselige vitaminer

B1 vitamin (Thiamin)
Funktion: Deltager i mange enzymatiske reaktioner i kulhydrat- og energiomsætningen
Kilder: Kornprodukter og svinekød

B2 vitamin (Riboflavin)
Funktion: Nødvendigt for cellernes energiproduktion
Kilder: Mælk, ost, kød, fisk og kornprodukter

B5 vitamin (Pantothensyre)
Funktion: Indgår i coenzym A, et nøgleenzym i omsætningen af fedtsyrer og kulhydrater
Kilder: Lever, kød, fisk og mælk

B6 vitamin (Pyridoxin)
Funktion: Fungerer i omsætningen af aminosyrer, kulhydrater og fedtstoffer, samt spiller en vigtig rolle for immunfunktionen
Kilder: Kød, fisk, grøntsager og kornprodukter

B12 vitamin (Cyanocobalamin)
Funktion: Nødvendigt for normal funktion af DNA og for en normal nervefunktion
Kilder: Lever, kød, fisk, mælk og ost

Folinsyre
Funktion: Nødvendig for normal funktion af DNA
Kilder: Fuldkornsprodukter, æg og lever

Niacin
Funktion: Indgår som en nødvendig komponent i enzymer i energistofskiftet
Kilder: Kød, fisk, mælk og ost

Biotin
Funktion: Nødvendigt for kroppen, når den skal omsætte de næringsstoffer, der giver energi
Kilder: Lever, æg, gær og kornprodukter

C vitamin
Funktion: Vigtig for dannelsen og funktionen af kroppens bindevæv og fungerer som antioxidant
Kilder: Fuldkornsprodukter, bælgfrugter, mælk, æg, grøntsager og frugt